V BBSK štrajkuje spolu ešte 6314 učiteľov stredných a základných škôl

28.11.2012 Banská Bystrica

Banská Bystrica 28. novembra (TASR) – V rámci stredného školstva dnes ešte štrajkuje 1867 zamestnancov z počtu 2147 ľudí, ktorí v pondelok (26. 11.) nastúpili na štrajk. V rámci základného školstva štrajkuje ešte 4447 učiteľov, v pondelok ich bolo 5223.

TASR to dnes ráno uviedli Iveta Majerová, predsedníčka Rady Základných organizácií Odborového zväzu (ZO OZ) pracovníkov školstva a vedy (PŠaV) na Slovensku - Združenie stredného školstva v krajoch Banskobystrický, Trenčiansky a Žilinský a Magdaléna Ponická, krajská predsedníčka Rady OZ PŠaV združenia základného školstva v Banskobystrickom kraji.

Zo 72 inštitúcií stredného školstva, ktoré teda v pondelok nastúpili do štrajku, dnes v ňom pokračuje ešte 65. Pokiaľ ide o školy a školské zariadenia základného školstva, dnes sa učia v 57 školách. Do štrajku ich pritom v pondelok vstúpilo 235.

Pod združenie základného školstva spadajú základné a materské školy, školské zariadenia - školské jedálne, školské kluby, centrá voľného času, základné umelecké školy. Pod stredné školstvo patria gymnáziá, stredné odborné školy, špeciálne školy a školské zariadenia.

Štrajk školských zamestnancov sa pritom dnes o 18.00 h preruší. Rozhodol o tom dnes štrajkový výbor. "Dôvodom prerušenia celozväzového štrajku je, že predstavitelia vlády SR začali v utorok (27. 11.) rokovať so štrajkovým výborom o dôvodoch a cieľoch štrajku," zdôvodnil dnes líder školských odborárov Pavel Ondek.
 

Vyberte región